main menu
Herman Arendsen Guitars
Handgebouwde gitaren sinds 2004
Gypsy gitaar Ermelinda Silvestri ┬▒1950

Deze gitaar werd gevonden op een rommelmarkt. Op diverse plaatsen gebroken en totaal onbespeelbaar. Eigenlijk klaar voor de schroothoop.

In Catania, Sicilie, werden tussen 1930 en 1950 naast mandolines, deze gitaren in de fabriek van Ermelinda Silvestri gemaakt. Geen exclusief duur instrument. Wel gemaakt van massief hout. Zoals op de foto van de topkam te zien is, is deze gitaar door de jaren heen veel gebruikt. Dit leidde tot de conclusie dat het een goede gitaar was geweest. Daarom was besloten om deze gitaar te restaureren. Het doel was de gitaar goed bespeelbaar te maken en het originele uiterlijk zoveel mogelijk intact te laten. De achterzijde werd geopend, de breuken gelijmd en versterkt. De geruïneerde brug en topkam werden nieuw gemaakt en afgesteld. De frets werden gevlakt, gekroond en gepolijst. De stemmechanieken werden gereinigd en gangbaar gemaakt.

De Ragtime Rumours hebben deze gitaar nu in hun standaard uitrusting voor optredens. Hier een paar beelden van de gerestaureede gitaar in actie: