main menu
Herman Arendsen Guitars
Handgebouwde gitaren sinds 2004
OM 12 snarig Fichte/Sapele

No.38
 Een twaalf snarige OM gitaar met diverse bijzonderheden. Florentine cutaway, soundports, 3-delige achterzijde, ronde "Celtic-style" rosette, Dolphin bracing en een arm bevel voor ultiem speelgenot.  Met een hals waarop fingerpicking eindelijk ook mogelijk is.

Deze OM heeft een iets kleinere body, dan 12 snarige Jumbo's en  Dreadnoughts. Daardoor heeft deze gitaar een meer ruimtelijke, gebalanceerde toon. Vooral de fingerpicker zal bijzonder verrast zijn door de openheid van het geluid.

Bij een 12 snarige "fabrieks"-gitaar wordt vaak de intonatie verwaarloosd. Het kost veel tijd om dit voor elke snaar perfect te maken. Zulke 12 snarige gitaren klinken dan ook altijd ergens niet helemaal zuiver. Je blijft met zulke gitaren continu stemmen. Deze gitaar heeft dat niet. Een keer stemmen en .... het klinkt zoals het hoort!

Om dit te bereiken stel ik met een breder zadel de intonatie per snaar precies in, zodat uiteindelijk de gitaar perfect zuiver klinkt en blijft klinken. en de actie is erg laag afgesteld, zonder te rammelen.

Special voor diegene die een "gewone" 12 snarige gitaar te groot en te zwaar bespeelbaar vindt.

Specificaties
Top
Bracing
Achter-/Zijkanten
Bodyhoogte
Nek
Topkam
Toets
Brug
Kopfineer en details
Stemmmechanieken
Binding
Afwerking
Snaren
Finish

-"Bearclaw" Duitse Fichte  (>20 jaar gedroogd)
-Fichte, parabool
-Sapele/Esdoorn
-85-110mm
-Honduras Mahonie
(Swietenea Macrophylla)
-48mm
-Indiaas Palissander, 20" radius
-Wengé
-Sapele
-Kluson MG33C

-Kameroen Ebben z/w/z
-Nitrocellulose lak
-d'Addario EJ38
10-47
-Nitrocellulose

Soundsample
: (recording without effects)